فضائل و مقام ولایت امیرالمومنین علی علیه‌السلام
15 فروردین 1403 - 15:37
شناسه : 69384
7

فضائل و مقام ولایت امیرالمومنین علی علیه‌السلام 🔸 و إِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْراهِيمَ ﴿٨٣﴾ إِذْ جاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ ﴿٨٤﴾ 🔹 و به راستی ابراهیم از پیروان نوح بود، (۸۳) هنگامی که با دلی پاک به سوی پروردگارش آمد. (۸۴) ⬅️ سوره صافات، آیات ۸۳ و ۸۴ ———– 🔸 و إِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَرْيَةَ […]

پ
پ

فضائل و مقام ولایت امیرالمومنین علی علیه‌السلام

IMG_20240401_102947_581h39sZBu

🔸 و إِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْراهِيمَ ﴿٨٣﴾ إِذْ جاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ ﴿٨٤﴾

🔹 و به راستی ابراهیم از پیروان نوح بود، (۸۳) هنگامی که با دلی پاک به سوی پروردگارش آمد. (۸۴)

⬅️ سوره صافات، آیات ۸۳ و ۸۴

———–

🔸 و إِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَرْيَةَ فَكُلُوا مِنْها حَيْثُ شِئْتُمْ رَغَداً وَ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطاياكُمْ وَ سَنَزيدُ الْمُحْسِنينَ.

🔹 و (به خاطر بیاورید) زمانی را که گفتیم: «در این شهر [= بیت‌المقدس‌] وارد شوید! و از نعمت‌های فراوان آن، هر چه می‌خواهید بخورید! و از در (معبد بیت‌المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز!» تا خطاهای شما را ببخشیم؛ و به نیکوکاران پاداش بیشتری خواهیم داد.»

⬅️ سوره بقره، آیه ۵۸

———–

🔸 و إِنْ مِنْ شَيْ‌ءٍ إِلاَّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ.

🔹 و خزائن همه چیز، تنها نزد ماست؛ ولی ما جز به اندازه معیّن آن را نازل نمی‌کنیم!

⬅️ سوره حجر، آیه ۲۱

———–

🔸 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

« أنَا مَدینَةُ العِلمِ و عَلیٌّ بابُها، ولَن تُدخَلَ المَدینَةُ إلّا مِن بابِها. »

🔹 من شهر دانشم و علی، دروازه آن است، و به شهر، جز از دروازه آن، وارد نمی‌شوند.

———–

🔸 حضرت امام صادق (عليه‌السلام) فرمودند:

« إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَنَا فَأَحْسَنَ خَلْقَنَا وَ صَوَّرَنَا فَأَحْسَنَ صُوَرَنَا وَ جَعَلَنَا خُزَّانَهُ فِي سَمَائِهِ وَ أَرْضِهِ وَ لَنَا نَطَقَتِ الشَّجَرَةُ وَ بِعِبَادَتِنَا عُبِدَاللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَوْلَانَا مَا عُبِدَ اللَّهُ. »

🔹 به راستى خدا عزوجل ما را آفريد و خوب آفريد و صورتگرى كرد و خوب تصوير نمود و ما را خزانه‌داران خود ساخت در آسمان و زمينش، درخت براى ما سخن گفت و بوسيله عبادت ما خداى عز و جل پرستش شد و اگر ما نبوديم خدا پرستيده نمى‌شد.

———–

✨ فرازی از صلوات بر پیامبر (ص) و جانشینان آن حضرت

🔸 اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ کما حَمَلَ وَحْیک وَ بَلَّغَ رِسالاتِک

🔹 خدایا بر محمّد درود فرست، چنان که وحی‌ات را به دوش جان کشید و پیام‌های تو را به مردم رساند.

———–

🔸 حضرت امام باقر (عليه‌السلام) فرمودند:

« كُلُّ مَن دانَ اللّه َ عزّ و جلّ بِعبادَةٍ يُجْهِدُ فيها نَفْسَهُ و لا إمامَ لَهُ مِنَ اللّه ِ، فَسَعْيُهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ وَ هُوَ ضالٌّ مُتَحَيِّرٌ و اللّه ُشانِئٌ لأعمالِهِ، و مَثَلُهُ كَمَثَلِ شاةٍ ضَلَّتْ عَن راعِيها و قَطِيعها »

🔹 هر كه خود را در عبادت خداوند عزّوجلّ به رنج و زحمت افكند، اما [براى خود] امامى از جانب خدا نداشته باشد، كوشش او پذيرفته نمى‌شود، و گمراه و سرگشته است و خداوند از كارهاى او نفرت دارد. او به گوسفندى مى‌ماند كه چوپان و گله خود را گم كرده است.

———–

✨ دعای امام صادق (عليه‌السلام) پیش از تلاوت قرآن

———–

🔸 حضرت امام صادق (عليه‌السلام) فرمودند‌:

« إِنَّ اَللَّهَ خَلَقَنَا فَأَحْسَنَ خَلْقَنَا وَ صَوَّرَنَا فَأَحْسَنَ صُوَرَنَا وَ جَعَلَنَا عَيْنَهُ فِي عِبَادِهِ وَ لِسَانَهُ اَلنَّاطِقَ فِي خَلْقِهِ وَ يَدَهُ اَلْمَبْسُوطَةَ عَلَى عِبَادِهِ بِالرَّأْفَةِ وَ اَلرَّحْمَةِ وَ وَجْهَهُ اَلَّذِي يُؤْتَى مِنْهُ وَ بَابَهُ اَلَّذِي يَدُلُّ عَلَيْهِ وَ خُزَّانَهُ فِي سَمَائِهِ وَ أَرْضِهِ بِنَا أَثْمَرَتِ اَلْأَشْجَارُ وَ أَيْنَعَتِ اَلثِّمَارُ وَ جَرَتِ اَلْأَنْهَارُ وَ بِنَا يَنْزِلُ غَيْثُ اَلسَّمَاءِ وَ يَنْبُتُ عُشْبُ اَلْأَرْضِ وَ بِعِبَادَتِنَا عُبِدَ اَللَّهُ وَ لَوْ لاَ نَحْنُ مَا عُبِدَ اَللَّهُ. »

🔹 خدا ما را آفريد و آفرينش ما را نيكو ساخت (زيرا طينت ما را از عليين قرار داد و استعداد كمالات را در ما فوق‌العاده ساخت) و ما را صورتگری كرد و نيكو صورتگری كرد (اخلاق حميده و صفات فاضله را در سرشت ما گذاشت) و ما را در ميان بندگان ديده خويش قرار داد (تا كردار آنها را بنگريم و نزد او گواهی دهيم) و در ميان خلقش زبان گويا قرار داد (تا معارف و حلال و حرام او را براي آنها بيان كنيم) و دست مهر و رحمت گشوده بر سر بندگانش ساخت و وجه خود قرار داد كه از آن سوی باو گرايند (به حديث دوم رجوع شود) و ما را دری كه او را نشان دهد قرار داد (پس هر كه از اين در وارد شود بمعرفت و اطاعت او رسد) و گنجينه‌دار ميان آسمان و زمينش نمود (تا معارف و بلكه تمام خيرات او از بركت ما بمردم رسد) و از بركت وجود ما درختان بارور گردند و ميوه ها برسند و نهرها جاری شوند و از بركت ما باران از آسمان ببارد و گياه از زمين برويد (زيرا شناختن و پرستش خدای يكتا و ظهور كمالات نفسانی مخلوق ميوه‌ايست كه از درخت وجود انسان مطلوبست و بدست آمدن اين ميوه شرايط و معداتی لازم دارد كه در اثر تبليغات فرستادگان و برگزيدگان خدا حاصل آيد) و بوسيله عبادت ما خدا پرستش شد و اگر ما نبوديم خدا پرستش نميگشت (زيرا پرستش كامل و واجد تمام شرايطی كه خدا مي‌خواهد، ما مي‌دانيم و مي‌گوييم و انجام مي‌دهيم).

ا.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.