فارس من| زنده کردن مساجد بودجه می‌خواهد
20 شهریور 1402 - 13:49
شناسه : 63981
3

فارس من| زنده کردن مساجد بودجه می‌خواهد یکی از حامیان پویش «افزایش بودجه کانون‌های فرهنگی مساجد» گفت: «در گذشته مساجد پایگاه‌های اصلی و قلب تپنده شهر بودند؛ از حل اختلافات گرفته تا امور اقتصادی و ازدواج و… ذیل مسجد صورت می‌گرفت. اما امروزه مساجد تبدیل به نمازخانه‌های ساعتی شده‌اند.» خبرگزاری فارس: فارس من؛ «افزایش بودجه […]

پ
پ

فارس من| زنده کردن مساجد بودجه می‌خواهد

یکی از حامیان پویش «افزایش بودجه کانون‌های فرهنگی مساجد» گفت: «در گذشته مساجد پایگاه‌های اصلی و قلب تپنده شهر بودند؛ از حل اختلافات گرفته تا امور اقتصادی و ازدواج و… ذیل مسجد صورت می‌گرفت. اما امروزه مساجد تبدیل به نمازخانه‌های ساعتی شده‌اند.»

فارس من| زنده کردن مساجد بودجه می‌خواهد

خبرگزاری فارس: فارس من؛ «افزایش بودجه بخش کانون‌های فرهنگی مساجد» عنوان پویشی است که توسط مخاطبان سامانه تعاملی فارس من به ثبت رسیده است. در متن پویش آمده است: «از دولت درخواست داریم جهت حمایت از فعالیت‌های قرآنی و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، بودجه کانون‌های فرهنگی مساجد را افزایش دهند تا مساجد با ارائه برنامه‌های مفید و ایجاد امید و نشاط بین جوانان و نوجوانان به افزایش دانایی و توانایی به همراه برنامه‌های فرهنگی همت گماشته و در جهت رفع مشکلات و ایجاد شغل برای جوانان و نوجوانان قدم‌های اساسی بردارند.»

به گفته حجت‌الاسلام خداداده، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، حدود ۲۶هزار کانون فرهنگی در سطح کشور به ثبت رسیده اما همگی آنها فعال نیستند. این مسئله به گفته حامیان پویش، عوامل مختلفی دارد. از کمبود بودجه گرفته تا مشکلات ساختاری.

مجید اکبر زاده از حامیان پویش بیان کرد: «در گذشته مساجد پایگاه‌های اصلی و قلب تپنده شهر بودند؛ از حل اختلافات گرفته تا امور اقتصادی و ازدواج و… همگی در ذیل مسجد صورت می‌گرفت. چیزی که امروزه دیگر شاهد آن نیستیم. مساجد تبدیل به نمازخانه‌های ساعتی شده‌اند. علت آن را دو چیز می‌دانم. ابتدا بحث موازی‌کاری است. هرکدام از کارکرد‌های مساجد جدا شده و تشکل پیدا کرده‌اند. مانند دارالقرآن‌ها، حلقات صالحین یا شوراهای حل اختلاف. درصورتی که این موارد جزء کارکرد‌های مساجد هستند و باید در قالب فعالیت‌های مستقیم مسجد تعریف شوند. مورد بعدی کمبود بودجه یا مسائل مالی است. بدون زیرساخت مادی نمی‌توان کاری را پیش برد. البته این بدان معنی نیست که کانون‌ها مانند ادارات دولتی بودجه محور شوند،بلکه باید توزیع و مدیریت منابع به شکل مناسب و با محوریت مردمی‌سازی انجام شود. همانند ایجاد هسته‌های اقتصادی و کسب و کار‌های محلی که وابسته به مساجد هستند و توسط مساجد مدیریت می‌شوند.»

سروش جوادی، حامی دیگری با اشاره به جایگاه و اهمیت ائمه جماعت گفت: «مساجد زمانی فعال خواهند شد که امام جماعت قدرتمندی داشته باشند. منظورم از قدرت، داشتن اختیارات اجرایی و قانونی است. در قدیم امام یک مسجد، همه‌کاره بود. این سبب می‌شد تا یک برنامه منسجم و هماهنگی شکل بگیرد. اما متاسفانه در ادامه این رویکرد بازتولید نشد. البته تمامی این موارد زمانی امکان تحقق دارند که منابع مادی و معنوی مورد نیاز تامین شود. در محله‌ ما (قاسم‌آباد مشهد) چندین مسجد نیمه‌کاره وجود دارد که نیازمند بودجه است تا بتواند به بهره‌برداری برسد.»

شما نیز می‌توانید با امضاء و منتشر کردن پویش، آن را حمایت کنید. در صورتیکه تعداد امضاءها به ۱۰۰۰ برسد پیگیری از مسئول مربوطه دستور کار فارس من قرار می‌گیرد.

پایان متن/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.