شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده (۵)
از دیگر شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده عبارتند از:
۹) برنامه کتابخوانی در ایام ویژه سال :
اعضای خانواده میتوانند در ایام معینی از سال که به مناسبتهای خاص و ویژه اختصاص دارد، موضوعات مورد مطالعه خود را مرتبط با همان ایام انتخاب کنند؛ مانند انتخاب چند کتاب درباره واقعه عاشورا و مطالعه آنها در ایام محرم، یا کتاب درباره غدیر خم و یا مناسبتهای دیگر.
همچنین میتوانند هر شب درباره یکی از آن کتابها و آن رویداد مهم، با یکدیگر تبادل نظر و گفتگو کنند.
۱۰)کتاب؛ بهترین هدیه:
بدون شک مطالعه کتابهای خوب و مفید، تأثیر به سزایی در افزایش بینش و آگاهی، و رشد فکری و اخلاقی افراد خواهد داشت.
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم بهترین هدیه را سخنان حکیمانهای میداند که انسان مؤمن آن را بشنود و به آن عمل کند و به دیگران بیاموزد.
از این رو، باید گفت کتابهای خوب و سودمند که با سخنان حکیمانه، زمینه رشد و تعالی را در افراد پدید میآورد و آنان را از گمراهی و انحراف باز میدارد، از بهترین هدیههایی است که اشخاص میتوانند به یکدیگر بدهند.
در نتیجه برای ادامه یافتن روند مطالعه کتاب توسط اعضای خانواده، کافی است تا کتابی را به عنوان هدیه برایشان در نظر بگیرید تا موجب تشویق آنها به مطالعه شود.
۱۱) گروهخوانی کتاب در بین اعضای خانواده:
گروه خوانی در خانواده یکی از بهترین فعالیتهای درون خانوادهای است که عادت به مطالعه را ایجاد کرده و آن را تداوم میبخشد.
در چنین روشی، هر یک از اعضای خانواده در اوقات فراغت به نوبت کتابی را که مورد علاقهی همهی گروه است میخواند و برای بقیه توضیح میدهد.
چنین روشی، خارج از تاثیر بر عادت مطالعه، روشی مطمئن برای ایجاد ارتباط، تفاهم، اصلاح اندیشهها و نیز آموزش بسیاری از نکات اجتماعی مثل احترام به عقاید و نظرات دیگران است و نیز باعث انسجام و ایجاد محبت بین خانواده میشود.
ثبت دیدگاه