شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده (۴)
از شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده عبارتند از:
۷) تهیه یک تابلو برای نوشتن جملات خاص از کتابهای خوانده شده:
با تهیه یک تخته وایتبرد و نصب آن در نقطهای که در معرض دید همگان باشد، میتوان اعضای خانواده را تشویق کرد که بهترین جمله یا جملاتی را که در کتابی خواندهاند، روی تابلو یادداشت کنند تا دیگر اعضای خانواده نیز از آن استفاده کنند.
همچنین افراد خانواده میتوانند کلمات جدیدی را که با خواندن کتاب یاد گرفتهاند، جهت استفاده و گسترش دایره لغات دیگر اعضای خانواده، روی تابلو یادداشت کنند.
۸) اختصاص فضای معینی از منزل برای کتابخوانی:
فراهم کردن یک فضای خاص و معین برای کتابخوانی در منزل، حالتی شرطی برای اعضای خانواده ایجاد میکند که استفاده از این فضا، مستلزم به دست گرفتن یک کتاب یا نشریه و مطالعه آن است؛ مانند تهیه یک قفسه کتاب در کنار مبلمان به طوری که هم در معرض دید همگان باشد و هم دارای فضایی برای راحت نشستن و مطالعه کردن باشد.
وجود کتابخانه میتواند مشوق بسیار خوبی برای هر یک از اعضای خانواده در امر کتابخوانی باشد.
در خاطرات شهید مطهری آمده است که ایشان کتابخانه بسیار خوبی داشت و علاقه فراوان ایشان به مطالعه و تحقیق، زبانزد عام و خاص بود.
فرزندشان میگوید: «پدرم از وقت و عمرش، کمال استفاده را میکرد. در یکی از روزهایی که به کتابخانه ایشان رفته بودم و با کنجکاوی و دقت به کتابهای ایشان نگاه میکردم، پدرم به من گفت: مجتبی! من در طول عمرم خیلی کتاب خواندهام و رشد و کمال علمی خود را نیز تا حدی مرهون همین مطالعه و تفکر میدانم».
ادامه دارد….
ثبت دیدگاه