شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده (۲)
از دیگر شیوههای ترویج کتابخوانی در خانواده عبارتند از:
۳) برنامه ریزی منظم و مناسب
یکی از ضروریترین نیازهای اعضای خانواده، داشتن برنامه منظم و دقیق در زندگی است.
انجام تکالیف شرعی و دینی، بازی، ورزش، انجام تکالیف درسی، تماشای تلویزیون ، همکاری در امور خانه، شرکت در بحثهای خانواده، مطالعه و کتابخوانی و. . . از این قبیل است.
در اولین قدم برنامهریزی مناسب و منظم برای کتابخوانی، باید کتابهای مورد علاقه و مفید اعضای خانواده را تهیه کرده و برای خواندن آنها، برنامه مشخصی در نظر گرفته شود.
برای مثال نمیتوان هم کتاب خواند و هم تلویزیون تماشا کرد یا در فضای مجازی چرخید!
مطالعه، وقتی سودمند است که اثری از خواندن کتاب در زندگی فرد باقی بماند.
از این رو بهتر است برای مطالعه، زمان خاصی در نظر گرفته شود که دیگر وسایل ارتباط جمعی مانند تلویزیون، رادیو، تلفن همراه و. . . مزاحمتی برای مطالعه ایجاد نکند.
اختصاص ساعتی از شبانه روز که همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر حضور دارند، به خواندن بخشی از یک کتاب و بحث و گفتگو درباره آن، یکی دیگر از راهکارهای برنامهریزی منظم برای کتابخوانی است.
۴) ایجاد کتابخانه در منزل
وجود یک کتابخانه هر چند کوچک که اعضای خانواده، قسمتی از آن را به کتابهای مورد علاقه خود اختصاص دهند، تمایل و رغبت خواندن کتاب و مطالعه را در میان آنان تقویت میکند.
حضور در نمایشگاهها و فروشگاههای دائمی کتاب همراه اعضای خانه، هم با برانگیختگی حس مطالعه، انگیزه اعضا را برای مطالعه زیادتر میکند و هم با افزودن کتب خریداری شده به کتابخانه کوچک خانه، به آن رونق میبخشد.
عضویت در کتابخانههای عمومی نیز میتواند ضمن آشنایی با کتابهای بیشتر و گسترش دامنه مطالعه افراد خانواده، آنان را با ارزش و اهمیت کتاب بیش از پیش آشنا کند.
ثبت دیدگاه