شهادت علی‌اصغر در کربلا نهایت مظلومیت امام حسین(ع) را به رخ جهان کشید
25 مرداد 1400 - 16:00
شناسه : 18204
2

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام حسین(ع) با به دست گرفتن حضرت علی‌اصغر در مقابل دشمن و درخواست آب برای او، نهایت مظلومیت خود را به رخ جهان کشید و نشان داد که تا چه حد در بین دشمن مظلوم است. حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با علنی […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: امام حسین(ع) با به دست گرفتن حضرت علی‌اصغر در مقابل دشمن و درخواست آب برای او، نهایت مظلومیت خود را به رخ جهان کشید و نشان داد که تا چه حد در بین دشمن مظلوم است.
حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا با اشاره به روز هفتم محرم که به نام حضرت علی‌اصغر نام‌گذاری شده، اظهار کرد: امام حسین(ع) دارای همسری به نام رباب بودند که ایشان خانم بسیار با شخصیتی بوده و دو فرزند برای امام حسین(ع) آورده است. یک فرزند ایشان حضرت سکینه بوده که در زمان واقعه کربلا حدود پنج سال داشته است، اما بعدها بزرگ می‌شود و به یک ادیب به تمام معنا تبدیل می‌شود، به صورتی که بسیاری از ادیبان از ایشان و نقد ادبی ایشان بهره‌مند می‌شدند. 
وی افزود: حضرت رباب و حضرت سکینه انقدر در نزد امام حسین(ع) عزیز بودند که سیدالشهدا(ع) می‌فرماید آن خانه‌ای را دوست دارم که رباب و سکینه در آن حضور داشته باشند. همین موضوع نشان می‌دهد که امام حسین(ع) و حضرت رباب به صورت کاملاً عاشقانه به یکدیگر علاقه‌مند بودند. حالا تصور کنید که از چنین خانه و زوجی، یک کودک دیگری به دنیا آمد که نامش علی بود.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) دارای سه فرزند پسر بودند، بیان کرد: معاویه و بنی‌امیه با نام علی مبارزه می‌کردند و می‌خواستند که نام و یاد علی‌ بن‌ ابی‌طالب(ع) را از خاطره‌ها محو کنند. از این رو است که امام حسین(ع) نام تمام پسران خود را علی می‌گذارند و به دلیل اینکه ما تشخیص دهیم که هرکدام از پسران سیدالشهدا کدام علی است، آن‌ها را به علی‌اکبر، علی‌اوسط و علی‌اصغر می‌شناسیم. علی‌اکبر همان جوان رعنایی است که در کربلا شهید شد. علی اوسط که از ایشان کوچکتر است امام سجاد(ع) است و علی‌اصغر کودک ۶ ماهه‌ای است که نام دیگر او عبدالله رضیع، یعنی عبدالله شیرخواره است که در کربلا به شهادت رسید.
واعظ موسوی ادامه داد: اگر علی‌اصغر در کربلا به شهادت نمی‌رسید، رشد می‌کرد و تبدیل به مرد کاملی می‌شد که شاید بسیار به مراتب از حضرت سکینه تبدیل به فرد فوق‌العاده‌تری می‌شد، اما دشمن نسل امام حسین(ع) را از طریق این فرزند قطع کرد. در حالی که همانند نسلی که به واسطه امام سجاد(ع) از امام حسین(ع) ادامه یافت، می‌توانست از طریق حضرت علی‌اصغر هم ادامه یابد و گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به تاثیر شهادت حضرت علی‌اصغر در جهان امروز، خاطرنشان کرد:  شهادت این فرزند ۶ ماهه چنان تاثیر فوق‌العاده‌ای در تاریخ گذاشت که وقتی با آنتوان بارای مسیحی که یک شیعه‌گرای خارجی است در مشهد دیدار کردم، به من گفت که هنگامی که در کشورهای مختلف اروپایی درباره امام حسین(ع) و واقعه عاشورا سخنرانی می‌کند، وقتی به داستان حضرت علی‌اصغر می‌رسد، اشک شنوندگان درمی‌آید و دل‌هایشان به درد می‌آید، در حالی که بسیاری از آن‌ها مسلمان نیستند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: علت تاثیرگذاری شهادت حضرت علی‌اصغر در تاریخ، خلوص نیت امام حسین(ع) در آوردن این ۶ ماهه به میدان جنگ بود. وقتی که میان آن همه دشمن، سیدالشهدا حضرت علی‌اصغر را بر دست خود بلند کرد و اعلام کرد که اگر به من رحم نمی‌کنید، به این کودک ۶ ماهه رحم کنید و جرعه‌ای آب به او بنوشانید و در واقع امام حسین(ع) با این کار نهایت مظلومیت خود را به رخ جهان کشید و نشان داد که تا چه حد در بین دشمن مظلوم است.
واعظ موسوی در رابطه با چرایی پاشیدن خون حضرت علی‌اصغر پس از شهادت توسط امام حسین(ع) به آسمان، اظهار کرد: در کتاب‌های مقاتل، از جمله مقتل لهوف از سید بن طاووس این گفته شده که وقتی حضرت علی‌اصغر به شهادت رسید، امام حسین(ع) دو دست خود را زیر گلوی او گرفتند و هنگامی که دست‌های حضرت پر از خون شد، خون‌ها را به آسمان پاشیدند و گفتند که خدایا، این مصیب را بر من آسمان می‌کند. اینکه تو شاهد این ماجرا هستی که این نیز درس بزرگی است که وقتی انسان خود را در محضر خداوند ببیند و بداند که خدا او و ظلم و ستم‌هایی که به او می‌شود را می‌بیند، موجب آرامش او می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تصریح کرد: سلوک محبان اهل‌بیت(ع) و عزاداران سیدالشهدا(ع) همیشه سلوک مطلوب و منطقی است و در عین حال که پر از شور و هیجان است، از منطق خاصی برخوردار است و به لطف پروردگار از پیرایه‌ها و خرافات در امان بوده و امسال که درگیر یک ویروس آنارشیست و هرج و مرج طلب هستیم که نظم زندگی دنیا را بر هم زده است، باید تمام مراقبت‌های بهداشتی را داشته باشیم. البته که توکل ما به خدا بر سر جای خود محکم است، خود را به خدا می‌سپاریم و از شفاعت امام حسین(ع) برخوردار هستیم اما این مسائل منافاتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارد.
این کارشناس مذهبی افزود: ما که هیاتی‌ و عزادار امام حسین(ع) هستیم، ضمن اینکه عزاداری می‌کنیم و شعائر حسینی را زنده نگه می‌داریم باید پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر از دیگران رعایت کنیم تا الگویی برای دیگران باشیم. تا کنون هم این موضوع را رعایت کردیم، چه از فاصله‌گذاری اجتماعی و چه استفاده از ماسک و شستن و ضدعفونی کردن دست‌ها. البته از قدیم نیز همیشه در حسینیه‌ها پیش از شروع ماه محرم، شست‌وشو و تمیز کردن حسینیه مرسوم بوده و در چنین حسینیه‌هایی عزاداری می‌کردیم. همچنین لباس‌های مشکی را خود اتو و شست‌وشو می‌کردیم. یعنی اینکه ما بهداشت را همیشه رعایت می‌کردیم، اما امسال باید به طریق اولی به نظافت بپردازیم و البته نگران هم نیستیم؛ چراکه توکل ما به خداوند است.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.