زنگ‌ها برای کسی به صدا درنمی‌آید
18 مرداد 1400 - 22:58
شناسه : 15444
2

صداوسیما و تمامی رسانه‌ها و امکانات دولتی و غیر دولتی می‌باید همچون حالت جنگی و اضطراری با موضوع کرونا برخورد کنند. وضعیت قرمز یعنی همین اما هیچ آژیری در کار نیست و زنگ‌ها هم برای کسی به صدا درنمی‌آیند. به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، در یادداشتی در روزنامه اطلاعات آمده است: «بیشتر […]

پ
پ

صداوسیما و تمامی رسانه‌ها و امکانات دولتی و غیر دولتی می‌باید همچون حالت جنگی و اضطراری با موضوع کرونا برخورد کنند. وضعیت قرمز یعنی همین اما هیچ آژیری در کار نیست و زنگ‌ها هم برای کسی به صدا درنمی‌آیند.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، در یادداشتی در روزنامه اطلاعات آمده است: «بیشتر دولت‌هایی که تازه کار خود را آغاز می‌کنند، با مسائل فوری و مهمی روبرو هستند و معمولا می‌کوشند تا در سه – چهار ماه اول آن را علاج کنند. دولت نوین ایران با چندین مشکل بزرگ و موازی روبه‌روست. بدون شک همه گیری کرونا و اوج گیری دور پنجم به واسطه دلتاکووید، در صدر معضلات میهن است.
امروز دیگر با یک راه حل ساده و یک مسیر هموار همراه نیستیم. کل کشور و همه مردم هدف تیر بلای کرونا هستند. صدها و هزارها موضوع به هم گره خورده‌اند و تدبیر و اراده‌ای پولادین و شجاعت و صدق در گفتار و کردار لازم است تا جامعه از این اوضاع و گرفتاری‌ها، نه این که رها شود، بلکه حداقل آسیب را ببیند.‏
برخی گمان می‌کنند این موضوع منحصر در بیمارستان‌ها و مربوط به درمانگاه‌هاست. اما چنین نیست و اگر هم بود باید چشم بگشاییم و ببینیم در همان محدوده دچار چه گرفتاری‌ها و بلاهای سخت شده ایم.
برای روشن شدن موضوع چند مثال می‌زنم. برای پیشگیری از کووید-۱۹ باید مرتب و مکرر دست‌ها را شست و به ویژه کودکان و افراد کهنسال و معلول را استحمام و تمیز کرد. قطع یا اختلال در آب، این مشکل را ممکن است در چند ساعت به یک فاجعه بدل کند. قطع برق نیز دستگاه‌های اکسیژن را برای بیماران بستری در منازل و مبتلایان بدحال و اورژانسی در بیمارستان‌ها مختل کرده و از کار می‌اندازد. به سادگی ممکن است به همین دلیل، متغیرهای مربوط به بیمار کرونایی در چنان وضعی قرار گیرد که به مرگ منتهی شود.
یک موضوع ناپیدا و نادیده گرفته شده، آموزش مداوم و هشدارهای مناسب در گروه‌بندی‌های اجتماعی برای درک مفهوم فاصله گذاری استاندارد است. صداوسیما و تمامی رسانه‌ها و امکانات دولتی و غیر دولتی می‌باید همچون حالت جنگی و اضطراری با موضوع برخورد کنند. وضعیت قرمز یعنی همین اما هیچ آژیری در کار نیست و زنگ‌ها هم برای کسی به صدا درنمی‌آیند.
مشکلات این حوزه به تنهایی از یک نقطه مرکزی تا صدها دایره در شعاع آن را دربرمی‌گیرد. عزم جزم دولتیان باید از آموزش و سپس سازماندهی تمامی نیروهای بهداشتی، اداری، مدنی و محلی، تا شهرداری و انتظامی و حتی نظامی را به پای کار آورد. پای جان هزارها انسان و هموطن ما در میان است. ‏در شرایط قبض و تنگنای اقتصادی کنونی، بسیاری از یارانه‌ها و بودجه‌های سرگردان و مخارج بی‌فایده را باید برای گرفتن تست پی سی آر و واکسیناسیون و درمان به کار گرفت. برای این کار، شعار و تعلل پذیرفتنی نیست؛ فاجعه بار است و تعلل و سهل‌انگاری به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست. روزی باید از عوامل این آشفتگی و آسیب تاریخی پرده برداری و پرسش شود تا در مقابل مردم نجیب و بی پناه، بی‌عقوبت نمانند.
در سه مرحله باید تمامی مردم را حمایت و مراقبت کرد. در آخرین مرحله، طبقات آسیب پذیر در پایین‌ترین دهک‌های جامعه را پس از بهبود هم باید با کوشش تحت پوشش قرار داد و مکمل‌ها و داروها و اغذیه مناسب را بدون منّت و به شکل آبرومند و سازمان یافته‌ای در اختیار این عزیزان قرار داد.
هم اکنون اگر در اینترنت و شبکه بهداشت کشور جستجو کنید، صدها نشانی از مراکز تست مجانی کووید-۱ می‌یابید، اما هیچ‌یک درهایشان باز نیست و شما را به جاهایی دیگر می‌فرستند و سپس شروط و قواعدی مطرح می‌کنند که آخر سر بیمار را فراری داده و بیش از سیصد هزار تومان برای هر تست اخذ می‌کنند. استدلال و رفتار، یا سؤال و جواب‌ها را باید شخصا ببینید و بشنوید. به قول نیاکان: «مسلمان نشنود کافر نبیند.» ‏خلاصه کنم، برای درافتادن و مقابله با این بلا و ابتلای فراگیر و نجات ملت به دام افتاده در تور پاندمی، کنش و برنامه مناسبی به فوریت لازم است تا حداقل از شدت بیماری فراگیر در شهرها کاسته و گسترش موج پنجم و بحران دلتا متوقف شود.
سرفصل‌های اصلی این برنامه چنین است:
۱. تست رایگان و گسترده در ایستگاه‌های موقت و جدید و متعدد، در کنار مراکز معتبر
۲. سرعت و وسعت بخشیدن به واکسیناسیون و تهیه و توزیع واکسن مناسب
۳. برداشتن فشار درمان از دوش پزشکان و پرستاران و دیگر کادرهای درمانی، برچیدن بازار سیاه و برخورد سریع با شبکه قاچاقچیان و دزدان داروهای حساس و لوازم ضروری برای درمان و نقاهت
۴. کمک به طبقات کم بضاعت و بی بضاعت برای تداوم زندگی و تهیه حداقل اقلام ضروری و حیاتی در مواجهه با کرونا و عواقب طولانی پس از کووید-۱۹
رئیس‌جمهوری محترم آیت‌الله رئیسی در راس دستگاه اجرایی و مدیریت این موضوع و معضل بزرگ قرار دارد. این آزمون برای مردم آزمونی تاریخی و برای روحانیون عالی‌مرتبه، ابتلا و آزمایشی الهی نیز است. عبادت به جز خدمت خلق و بالاتر از خدمت خلق نیست. به نوشته تحلیلگر پیشکسوت، استاد ابوالقاسم قاسم‌زاده، کارنامه صد روزه دولت نوین با این موضوع گره خورده و سنجیده خواهد شد. بنابراین امیدواریم رئیس‌جمهوری توفیق داشته باشد که رو به واقعیت‌ها آورده و اندکی از آلام مردم را آرام و کمی از دردها را درمان کند.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.