دانش‌آموزان ایرانی درباره «فلسطین» چه می‌خوانند؟
17 مهر 1402 - 21:03
شناسه : 64979
2

دانش‌آموزان ایرانی درباره «فلسطین» چه می‌خوانند؟ مقاومت مردم فلسطین و ایستادگی آن‌ها مقابل زورگویان صهیونیستی به الگویی برای آزادی‌خواهان تبدیل شده است؛ در کتب درسی دانش‌آموزان ایرانی هم به این موضوع پرداخته شده است. به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، این روزها امید بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی فلسطین از رژیم غاصب صهیونیستی بسیار پررنگ […]

پ
پ

دانش‌آموزان ایرانی درباره «فلسطین» چه می‌خوانند؟

مقاومت مردم فلسطین و ایستادگی آن‌ها مقابل زورگویان صهیونیستی به الگویی برای آزادی‌خواهان تبدیل شده است؛ در کتب درسی دانش‌آموزان ایرانی هم به این موضوع پرداخته شده است.

دانش‌آموزان ایرانی درباره «فلسطین» چه می‌خوانند؟

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، این روزها امید بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی فلسطین از رژیم غاصب صهیونیستی بسیار پررنگ شده است و برق شادی در نگاه‌ها می‌درخشد.

نیروهای مقاومت برای اولین بار در تاریخ اشغال فلسطین از سوی صهیونیست‌ها دست به عملیات آفندی علیه اشغالگران قدس زدند. تلفات صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی در پی عملیات نیروهای مقاومت به بیش از ۱۰۰۰کشته و بیش از ۲۰۰۰ مجروح رسیده است.

اهمیت فلسطین تا آنجاست که کتاب‌های درسی دانش‌آموزان ایرانی نیز به این مهم پرداخته شده است و دانش‌آموزان در پایه‌های مختلف با آن آشنا می‌شوند.

در چندین کتاب درسی پایه‌های مختلف تحصیلی دانش‌آموزان ایران به اهمیت مسأله فلسطین و مبارزه با استکبار اشاره شده است.

* امام خمینی(ره): اسرائیل باید از بین برود

اولین بار دانش‌آموزان پایه پنجم متوسطه اول با موضوع «فلسطین» آشنا می‌شوند.

در کتاب پیام‌های آسمان، پایه هفتم نیز در درس «درس قطره در دریا » به راهپیمایی روز قدس اشاره شده است.

در کتاب مطالعات اجتماعی، پایه هشتم «درس‌های فلسطین، مهم‌ترین مسأله جهان اسلام» و بخش «صهیونیسم فراتر از اسرائیل» به این موضوع پرداخته شده است. همچنین در بخش به کار ببندیم از دانش آموزان خواسته شده از بین یکی از فعالیت های «نامه نوشتن به نوجوان فلسطینی»، «پیدا کردن روز قدس در تقویم و چگونگی انتخاب این روز»، «روزنامه دیروای با موضوع انتفاضه یا فلسطین» یکی را انتخاب کنند.

همچنین در کتاب تاریخ معاصر ایران، پایه یازدهم بیش از ۲۷ عنوان درباره فلسطین آمده است و در بخش «بیشتر بدانید» به پیدایش دولتی بر پایه صهیونیسم پرداخته شده است.

* دلایل اهمیت فلسطین در کتاب تاریخ ۳

در «درس فلسطین»کتاب تاریخ ۳ ( ایران و جهان معاصر) پایه دوازدهم به طور مفصل به آرمان و دلایل اهمیت فلسطین تشریح شده است.

به عنوان مثال در کتاب تاریخ ۳ پایه دوازدهم درباره فلسطین آمده است: اشغال کشور مسلمان فلسطین و تأسیس رژیم غاصب اسرائیل یکی از مسائل مهم منطقه خاورمیانه و جهان اسلام در دوره معاصر است. مهاجرت گروه‌های کوچکی از یهودیان به فلسطین در اوایل دهه ۱۸۸۰ میلادی آغاز شد. انگلستان در سال ۱۹۱۷ میلادی با صدور اعلامیه بالفور نظر مساعد خود را با ایجاد سرزمین یهودی در فلسطین اعلام کرد.

در دوران قیمومیت انگلستان بر فلسطین در سال‌های پس از جنگ جهانی اول، یهودیان بیشتری به این کشور مهاجرت کردند و با خرید و تصرف زمین‌های وسیع، بر اقتصاد آنجا مسلط شدند.

سازمان ملل(در سال ۱۹۴۸ میلادی) با فشار شبکه صهیونیسم بین‌الملل و حمایت دولت‌های انگلیسی و آمریکا و سکوت بیشتر کشورهای مسلمان، این دولت جعلی را به رسمیت شناخت.

مسأله فلسطین و ظلمی که بر مردم این کشور می‌شود، تنها یک مسأله مربوط به مردم عرب و یا حتی یک مسأله صرفاً اسلامی نیست، بلکه یک مسأله انسانی با اهمیت است. دلایل اهمیت فلسطین را می‌توان در موارد زیر برشمرد:

۱- این سرزمین مهد ادیان الهی و محل زندگی بسیاری از پیامبران بوده و اماکن مقدس بسیاری در آن واقع شده است. از این جهت کانون توجه بسیاری از مردم جهان از جمله مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است.
۲- کشور فلسطین در محل تقاطع و لولای سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا قرار دارد و راه‌های ارتباطی زمینی این سه قاره از این منطقه می‌گذرد. چنین مناطقی در جهان از اهمیت بالایی برخوردارند.
۳- تشکیل دولت جعلی اسرائیل در این منطقه و در قلب دنیای اسلام، دارای یک هدف بلند مدت استکباری است؛ زیرا ادامه حیات و فعالیت اسرائیل، این تضمین را به صهیونیست‌ها می‌دهد که اگر زمانی دولت اسلامی مقتدری در این منطقه به وجود آمد، اسرائیل با آن مقابله کند و بتواند جلوی نفوذ آنها را بگیرد. بنابراین دستیابی صهیونیست‌ها به قلب دنیای اسلام یعنی فلسطین، باعث تداوم سلطه استعمارگران بر دنیای اسلام است.
۴- یکی از مهم‌ترین آبراه‌های جهان از این منطقه عبور می‌کند و ارتباط بین غرب و شرق را فراهم می‌کند(مسیر آبی دریای متیرانه ـ دریای سرخ ـ اقیانوس هند) روزانه کشتی‌های فراوانی در این مسیر در رفت و آمدند و کالاهای مبادله شده بین کشورها از جمله نفت را جابه‌جا می‌کنند.

پایان پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.