خرازی: ریشه بحران‌های مختلف در منطقه متلاطم ما مداخلات خارجی است
19 آذر 1400 - 16:58
شناسه : 43819
0

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر اینکه ریشه بحران‌های مختلف در منطقه متلاطم غرب آسیا مداخلات خارجی است، دیدگاه‌های ایران را برای حل‌وفصل بحران‌های سوریه، یمن و افغانستان و تروریسم ارائه داد. به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، سیدکمال خرازی امروز با سخنرانی مجازی در همایش بین‌المللی «30 سال استقلال: رهبری، […]

پ
پ

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر اینکه ریشه بحران‌های مختلف در منطقه متلاطم غرب آسیا مداخلات خارجی است، دیدگاه‌های ایران را برای حل‌وفصل بحران‌های سوریه، یمن و افغانستان و تروریسم ارائه داد.

به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، سیدکمال خرازی امروز با سخنرانی مجازی در همایش بین‌المللی «30 سال استقلال: رهبری، توسعه پایدار و پیشرفت» قزاقستان شرکت کرد که در آن شخصیت‌های برجسته بین‌المللی همچون بان کی مون، دبیرکل سابق سازمان ملل و رئیس اندیشکده رشد سبز جهانی، عبدالله گل، رئیس جمهور سابق ترکیه، یان کوبیس، دبیرکل سابق OSCE (سازمان همکاری و امنیت در اروپا) و فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی، بینالی ئیلدریم، نخست وزیر سابق ترکیه، جیمز بیکر، وزیر خارجه سابق آمریکا، گرهارد شرودر، صدراعظم اسبق آلمان و همچنین مقامات قزاقستان مشارکت داشتند.
وی با تبریک فرا رسیدن سی‌امین سالگرد استقلال این کشور و ابلاغ پیام دوستی ملت ایران تصریح کرد: اجرا و پیشبرد برخی راهبردها و ابتکارات مهم قزاقستان در عرصه داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی طی سه دهه گذشته حاکی از هوشمندی، درایت و مسئولیت‌پذیری دولت و ملت سرافراز قزاقستان است.
وی تصریح کرد: این تلاش‌ها دستاوردهای مهمی را چون توسعه پایدار، ثبات، پیشرفت اقتصادی و روابط مبتنی بر احترام متقابل با همسایگان، منطقه و دیگران، به همراه داشته است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با خاطرنشان کردن اینکه «ایران در زمره نخستین کشورهایی بود که استقلال جمهوری قزاقستان را به رسمیت شناخت و همواره در کنار دولت و ملت قزاقستان بوده و خواهد بود»، تاکید کرد: نوع نگاه ایران از ابتدا به جایگاه قزاقستان و نقش آن به عنوان کشوری پیشرو و مؤثر در تحولات منطقه بوده است.
وی با بیان اینکه «بدون تردید با توجه به وجود اراده متقابل و ظرفیت وسیع همکاری در حوزه‌های مختلف، می‌توان به تقویت هرچه بیشتر روابط و تحکیم مناسبات بین دو کشور امیدوار بود»، تصریح کرد: البته وجود برخی موانع به ویژه تحریم‌های غیرقانونی اولیه آمریکا علیه ایران و تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه شرکای تجاری ایران، مانع بهره‌برداری از همه ظرفیت‌های موجود بوده، لذا لازم است با رایزنی مقامات دو دولت و سازمان‌های مربوطه، راهکارهای مناسب جهت رفع موانع و تقویت همکاری‌ها جستجو گردد.
خرازی گفت: منطقه متلاطم ما شاهد بحران‌های مختلفی است که ریشه در مداخلات خارجی دارد. بدون تردید یافتن راهکارهای سیاسی برای آن‌ها مستلزم وجود اراده قاطع در طرف‌های ذیربط و کنشگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، رایزنی مشترک و همکاری جمعی در منطقه است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی مهم‌ترین موضوع بحرانی در منطقه خاورمیانه را مسئله فلسطین توصیف و تصریح کرد: حل این بحران جز با توسل به اصل اساسی دموکراسی یعنی مراجعه به افکار عمومی تمامی ساکنان اصلی و آوارگان فلسطینی اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی برای تعیین سرنوشت خود و پذیرش آن از سوی جامعه بین‌المللی ممکن نخواهد بود.
وی با اشاره به بحران‌ سوریه و نقش مثبت قزاقستان در کمک به برقراری «روند آستانه» در جهت یافتن راهکار سیاسی برای آن تصریح کرد «با خروج نیروهای خارجی که به‌صورت غیرقانونی وارد این کشور شده‌اند و حاکمیت دولت سوریه بر تمامی خاک این کشور، چشم‌انداز امید بخشی برای برقراری ثبات و امنیت، ایجاد آرامش برای ملت سوریه و بازسازی اقتصادی این کشور» فراهم خواهد شد.
خرازی بحران یمن را جنگی «بدون نتیجه و پر هزینه» توصیف کرد که «طی 6 سال و نیم گذشته، منجر به ویرانی و وارد آمدن خسارات جانی و مالی فراوان شده» و اکنون «به مرحله حساسی رسیده است» و افزود: زمان آن رسیده است که با فشار جامعه بین‌الملل و تلاش سازمان ملل متحد و کنشگران منطقه‌ای، محاصره یمن رفع و با برقراری آتش بس و تسریع در رساندن غذا و دارو، به رنج شدید ملت یمن پایان داده شود و براساس اصل بنیادین دموکراسی «هر نفر یک رأی» حکومتی مردمی بر این کشور حاکم گردد. جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ملت یمن، از هر گونه کمک و تلاش در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
رئیس شورا با اشاره به شکست آمریکا در افغانستان پس از 18 سال اشغال و نهایتاً خروج بی‌برنامه و فرار آن و متحدانش از آن کشور گفت: شرایط سخت و دشواری برای مردم ایجاد شده و متأسفانه زمینه را برای گسترش تروریسم و افراط گرایی در این کشور فراهم کرده که می‌تواند منطقه را در معرض خطر جدی قرار دهد.
وی افزود: تنها راه حل این بحران شکل گیری دولتی فراگیر در این کشور است، به‌طوری‌که مورد شناسایی جامعه بین‌الملل قرار گیرد و با همکاری دیگر کشورها به ویژه همسایگان، زمینه رفع مشکلات و بازسازی اقتصادی و تأمین امنیت و رفاه ملت افغانستان را فراهم گردد. در این راستا رایزنی‌های منطقه‌ای ضروری و راهگشا خواهد بود. همان­طور که اخیراً اجلاس وزرای خارجه همسایگان افغانستان در تهران برگزار شد و قرار است دور بعدی آن در پکن برگزار شود.
خرازی همچنین «مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت منطقه» را از دیگر موضوعات مهم برای کشورهای منطقه خواند و گفت: به اعتقاد ما مبارزه با پدیده تروریسم مستلزم اراده مشترک و همکاری جمعی کشورهای منطقه می‌باشد، زیرا بدون همکاری مشترک، تامین امنیت و ایجاد ثبات و توسعه پایدار در منطقه، امری ناشدنی و غیرممکن خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کشورهای منطقه در این زمینه آمادگی کامل داشته و از آن استقبال می‌نماید.انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.