حضور مردم در انتخابات حیات اجتماعی را تضمین می‌کند
25 خرداد 1400 - 13:22
شناسه : 8065
0

ایسنا/همدان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: حضور مردم در انتخابات باعث استحکام و پویایی جامعه می‌شود، حیات اجتماعی را تضمین کرده و نظام اسلامی تداوم پیدا می‌کند. حجت الاسلام محمدمهدی حاجیلویی‌محب در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: جایگاه انتخابات در نظام های مردم‌سالاری جایگاه رفیع و پراهمیتی است و از نخستین […]

پ
پ

ایسنا/همدان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: حضور مردم در انتخابات باعث استحکام و پویایی جامعه می‌شود، حیات اجتماعی را تضمین کرده و نظام اسلامی تداوم پیدا می‌کند.

حجت الاسلام محمدمهدی حاجیلویی‌محب در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: جایگاه انتخابات در نظام های مردم‌سالاری جایگاه رفیع و پراهمیتی است و از نخستین روزهای انقلاب اسلامی این جایگاه به رسمیت شناخته شده و همه افرادی که دلسوز انقلاب بودند، برای این جایگاه اهتمام ویژه ورزیدند.

حاجیلویی‌محب با بیان اینکه نخستین تبلور این موضوع، پس از انقلاب در تعیین شیوه نظام مشخص شد، تصریح کرد: با وجود اینکه مردم تغییر نظام را پذیرفته بودند اما با فرمان امام راحل شیوه حکومت به رأی مردم گذاشته شد و مردم به جمهوری اسلامی رأی دادند.

وی ادامه داد: تبلور دیگر این موضوع، سال ۵۸ در تشکیل مجلس بررسی قانون اساسی بود و مردم به خبرگان خود در مجلس رأی دادند تا بررسی نهایی قانون اساسی انجام شود و آن مجلس بندها و اصول مختلف قانون اساسی را بررسی کرد و در نهایت همان قانون هم مجدد به آرای عمومی گذاشته شد که این نشان دهنده جایگاه بلند مردم در نظام است.

وی بیان کرد: در جمهوری اسلامی امور کشور مبتنی بر آراء عمومی و از راه انتخابات و یا از راه همه‌پرسی اداره می‌شود و مردم در جای جای تعیین و تداوم این کشور و این حاکمیت نقش دارند که این نقش در قانون اساسی، فرمایشات امام راحل و بیانات مقام معظم رهبری به وضوح دیده، بر آن تأکید و اصرار ورزیده شده‌است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا ادامه داد: حضور مردم در انتخابات باعث استحکام و پویایی جامعه می‌شود، حیات اجتماعی را تضمین کرده و نظام اسلامی تداوم پیدا می‌کند چراکه آبروی نظام در دست مردم است و باید برای نظر مردم ارزش قائل شد.

وی در رابطه با مشارکت مردم در انتخابات گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که در وصیت نامه امام(ره) ذکر شده عدم حضور در انتخابات چه بسا گناهی در رأس گناهان کبیره باشد چراکه راه حل مشکلات رأی ندادن نیست بلکه انتخاب درست است و اگر ناکارآمدی وجود دارد باید با انتخاب خوب آن را جبران کنیم و مشارکت منجر به یک انتخابات صحیح شود.

حاجیلویی‌محب با بیان اینکه ما انتظار داریم انتخابات سه ویژگی و شاخصه داشته باشد، اظهار کرد: انتخابات باید ضامن وحدت اجتماعی باشد، اعتلای اخلاق را در پی داشته باشد و نباید به تنزل اخلاق، تهمت، تخریب و توهین منجر شود و باید سبب امید در جامعه شده و  ناامیدی پمپاژ نکند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که کاندیدای ریاست جمهوری یا شورای شهر می شوند نباید کارها و زحمات افرادی که در دوره قبل حضور داشتند را نادیده بگیرند و نگاه صفر و صدی داشته باشند. یک اشکال جدی که در این زمینه وجود دارد نگاه صفر و صدی است و ما یا یک نفر را آنقدر مطرح می‌کنیم به صورتی که انگار او همه کارهای نیکو را انجام داده و در مقابل فردی را به صورتی بیان می‌کنیم که انگار هیچ کاری انجام نداده است در صورتی که باید انصاف داشته باشیم، نقاط ضعف و قدرت را با هم ببینیم و اگر اشکال یک مجموعه را می‌گوییم باید نقاط قوت او را هم بیان کنیم.

حاجیلویی‌محب در رابطه با شاخص‌های انتخاب کاندیدای اصلح، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی خردادماه امسال به همه ما یادآوری کردند که به وعده‌ها و حرف‌ها نمی‌شود اعتماد کرد چراکه حرف‌ها آسان است، از طرفی افراد برنامه‌های مختلفی ارائه می‌دهند، بیان‌های مختلفی دارند بنابراین راه فهم این موضوع این است که به گذشته افراد نگاه کنیم و ببینیم با گذشته‌ای که دارد می‌تواند چنین وعده‌هایی را عملی کند؟ آیا وعده‌ها پشتوانه علمی دارد؟ گاهی سخنانی گفته می‌شود که در همان عرصه دارای پشتوانه علمی نیست و مبنای علمی ندارد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا با بیان اینکه باید نسبت به شاخص هفت‌گانه تشخیص فرد اصلح که حضرت آقا فرمودند، تأمل کرد، توضیح داد: کسی که می خواهد در عرصه جامعه به عنوان رئیس جمهور و در جایگاه دومین مقام رسمی کشور حضور پیدا کند باید دارای هفت شاخصه باشد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور باید کفایت و مدیریت داشته باشد یعنی دارای توانایی و قدرت هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف باشد و بتواند سازمان‌های متعدد و مجموعه های بیرون از دولت را با دولت هماهنگ کند و چنین قدرتی از شخصی برمی‌آید که توانایی قدرت میدانی داشته باشد، باید ایمان داشته باشد چراکه ایمان پاکدستی او را تضمین می‌کند، لبریز از امید باشد و افق‌های نو را به کشور بدمد، به توانمندی‌های داخلی اعتقاد داشته باشد یعنی نگاه به داخل و ظرفیت‌های مادی و انسانی داشته باشد و عرصه‌های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی و علوم مختلف را بشناسد، به مردم و جوانان اعتقاد داشته باشد و کار برای مردم را باید یک افتخار بداند، عملکرد انقلابی داشته باشد یعنی به تحول آفرینی در عین عقلانیت و هوشمندی و آرمانگرایی به دور از خمودگی اعتقاد داشته باشد، باید عدالت‌خواه و ضدفساد باشد چراکه مردم تشنه عدالت و ایجاد توازن در بخش‌های مختلف هستند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی‌سینا در پایان در رابطه با انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نیز مطرح کرد: در شورای اسلامی شهر و روستا پاکدستی به علت نوع کاری که وجود دارد، بسیار مهم است و باید در آنجا از فضای باندی و جناحی دوری کرد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.