جهاد دانشگاهی در مقابل موانع و مزاحمت‌ها از حرکت نمی‌ایستد
19 خرداد 1400 - 7:47
شناسه : 5428
3

رهبر معظم انقلاب در دیدارهایی که در مقاطع مختلف با رؤسا، مدیران و پژوهشگران جهاد دانشگاهی داشته‌اند، این نهاد را با عباراتی از جمله “مولود مبارک انقلاب اسلامی”، “جزو معدود رویش‌های اصلی انقلاب”، “مظهر علمِ جهادی و جهادِ علمی”، “از جاهائی که برای آینده علمی کشور به آن امید داریم” و “(نهادی که) در مقابل […]

پ
پ

رهبر معظم انقلاب در دیدارهایی که در مقاطع مختلف با رؤسا، مدیران و پژوهشگران جهاد دانشگاهی داشته‌اند، این نهاد را با عباراتی از جمله “مولود مبارک انقلاب اسلامی”، “جزو معدود رویش‌های اصلی انقلاب”، “مظهر علمِ جهادی و جهادِ علمی”، “از جاهائی که برای آینده علمی کشور به آن امید داریم” و “(نهادی که) در مقابل موانع و مزاحمت‌ها از حرکت نمی‌ایستد”، توصیف فرموده‌اند.

به گزارش ایسنا، به بهانه هفتمین سالگرد دیدار رئیس، مدیران و جمعی از پژوهشگران جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری که در روز ۱۹ خردادماه ۱۳۹۳انجام شد، بخش‌هایی از بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار را مرور می کنیم.

برخورداری از نیروی جوان، متخصص و دارای تفکر جهادی، مهمترین ویژگی جهاد دانشگاهی

مقام معظم رهبری، در دیدار با جهادگران، مهمترین ویژگی جهاد دانشگاهی را برخورداری از نیروی جوان و در عین حال متخصص و دارای تفکر جهادی برشمرده و فرمودند: جهاد دانشگاهی، نهادی مهم است، زیرا هم با دانشگاه به عنوان سنگر علم و مرکز پیشرفت علمی کشور مرتبط است و هم دارای تلاش جهادی است و در مقابل موانع و مزاحمت‌ها از حرکت نمی‌ایستد.

ایشان با تأکید بر اینکه پرهیزگاری، نیت الهی و توکل به خداوند متعال، از لوازم تلاش و حرکت جهادی است، افزودند: چنین تفکر و روحیه‌ای در کارهای علمی، موجب عنایت پروردگار و باز شدن راه‌ها بسوی پیشرفت علمی خواهد شد.

مقام معظم رهبری فرمودند: اگر تلاش‌ها و حرکت‌های علمی در چارچوب جهت‌گیری‌ها و تقوای الهی باشند، قطعاً نتایج و محصولات آنها، از ضررها و فجایع به دور و برای بشریت نافع خواهند بود. با چنین دیدگاهی می‌توان نتیجه گرفت که دستاوردهای علمی مجموعه دانشگاهی و تحقیقاتی کشور در ۳۵ سال گذشته، قطعاً از دستاوردهای ۳۵ سال بدون شرایط و روحیه جهادی، بیشتر و با کیفیت‌تر است. بر همین اساس، اگر این حرکت علمی ۱۵۰ سال دیگر نیز ادامه یابد، پیشرفت‌ها و دستاوردهای ملت ایران، به مراتب بیشتر از حرکت علمی کشوری همانند آمریکا، در ۱۵۰ سال گذشته خواهد بود.

پُر کردن شکاف و فاصله علمی، نیازمند حرکت جهادی

رهبر معظم انقلاب با اشاره به فاصله روز افزون علمی دنیای غرب با کشورهای شرقی و آسیایی، تأکید کردند: پُر کردن این شکاف و فاصله علمی، نیازمند حرکت جهادی است.

مقام معظم رهبری، نیت خالص، ارتباط با خداوند، خشوع در مقابل پروردگار و زاویه پیدا نکردن با اهداف الهی را از پایه‌های اصلی حرکت و مدیریت جهادی برشمردند و افزودند: اگر این روحیه بوجود آمد، خداوند در همه میدان‌ها اعم از مدیریت کشور و مدیریت علمی، سیاسی، اجتماعی و تعاملات جهانی کمک خواهد کرد و راه‌ها را بر روی بندگان خود خواهد گشود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تقویت روحیه خودباوری و «ما می‌توانیم» را از ضروریات حرکت جهادی دانستند و خاطرنشان کردند: متأسفانه در سال‌های متمادی تلاش شد تا به ایرانی تلقین شود که «نمی‌تواند»؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، امام بزرگوار (ره)، روحیه «ما می‌توانیم» را وارد فرهنگ و ادبیات سیاسی و انقلابی کشور کرد و نتیجه آن اکنون، بصورت بروز توانایی‌های ملت ایران، در عرصه‌های گوناگون، قابل مشاهده است.

شکل‌گیری جهاد دانشگاهی براساس تفکر انقلابی

مقام معظم رهبری در بخش دیگری از این دیدار تاکید کردند: ما باید در مسیر پیشرفت علمی خود، بدنبال کشف ناشناخته‌های علمی باشیم که زندگی انسان‌ها را متناسب با ارزش‌های انسانی، ارتقاء دهد و در عین حال آثار مخربی برای بشریت نداشته باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به شکل‌گیری جهاد دانشگاهی براساس تفکر انقلابی اشاره کرده و افزودند: باید جهت‌گیری و مسیر انقلابی جهاد دانشگاهی حفظ شود و نباید گذاشت این مرکز مهم علمی، گرفتار آسیب‌های ناشی از پیچ و خم‌های سیاسی و «چپ‌روی‌ها» و «راست‌روی‌های» غلطِ عرصه سیاسی شود.

تربیت شخصیت‌های مؤمن و برجسته علمی در جهاد دانشگاهی

مقام معظم رهبری، مسئولان جهاد دانشگاهی را به استفاده از جوانان انقلابی و تقویت و تثبیت عناصر جوان انقلابی در دانشگاه‌ها از طریق حرکت علمی توصیه و خاطر نشان کردند: یک نمونه از عناصر مؤمن، انقلابی و تأثیرگذار در حرکت علمی کشور، مرحوم دکتر کاظمی است که با ایمان و اخلاص خود، توفیقات زیادی را در مؤسسه رویان به دست آورد و دانشمندان برجسته‌ای را نیز تربیت کرد. یکی از مهمترین کارها در جهاد دانشگاهی، تربیت شخصیت‌های مؤمن و برجسته علمی، با جهت‌گیری‌های انقلابی و دلبسته به آرمان‌های انقلاب است.

جهاد دانشگاهی به سراغ کارهای اساسی و عمیق‌تر برود

رهبر معظم انقلاب با تأکید بر لزوم تدوین چشم‌انداز میان‌مدت و بلندمدت جهاد دانشگاهی در چارچوب جایگاه و وظایف این مجموعه در نقشه جامع علمی کشور، افزودند: مسئولان جهاد دانشگاهی باید با یک کار علمی و دانش‌بنیان، تعریف صحیحی از نحوه تعامل با دستگاه‌های مختلف و مدیریت این تعامل ارائه دهند تا براساس یک هدف‌گذاری دقیق بتوانند خانه‌های مربوط به خود را در جدول بزرگ نقشه علمی کشور، به درستی پُر کنند. جهاد دانشگاهی باید با پرهیز از کارهای جزئی، به سراغ کارهای اساسی و عمیق‌تر برود.

به گزارش ایسنا، مدیران، مسئولین و پژوهشگران جهاد دانشگاهی، طی ۴۱ سال فعالیت این نهاد انقلابی، همواره تلاش کرده‌اند با روحیه و عزم جهادی، ضمن توسعه علوم و فناوری‌های مختلف، در جهت رفع نیازهای ملی و کمک به اعتلا و سربلندی ایران اسلامی گام بردارند. جهاد دانشگاهی در پیمودن این مسیر، همواره از رهنمودهای حکیمانه، هدایت‌ها و حمایت‌های مقام معظم رهبری بهره‌مند بوده است.

طراحی و ساخت سیستم رانش مترو در پروژه مهم قطار ملی توسط جهاد دانشگاهی علم و صنعت؛ آغاز احداث مرکز ملی نخستی‌سانان (primates) و مرکز تحقیقات پیش‌بالینی پزشکی بازساختی رویان، رونمایی از موش کوویدسا برای آزمایش انواع داروهای بیماری کووید ۱۹ توسط پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی؛ تحقیقات گسترده در حوزه سرطان پستان و ارائه خدمات تخصصی درمانی به بیماران، همچنین تولید کیت‌های تشخیص مولکولی ویروس کرونا به نام “کوویتک” توسط پژوهشکده معتمد (مرکز تحقیقات سرطان پستان) جهاد دانشگاهی؛ تولید ۵ داروی آنتی‌بیوتیک دامی بر پایه گیاهان دارویی، تولید ۵ استاندارد دارویی به عنوان مواد استراتژیک در صنعت داروسازی، آفت‌کش‌های گیاهی به عنوان جایگزین طبیعی سموم کشاورزی توسط پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی؛ به‌نژادی گاوها با هدف خودکفایی در تولید محصولات لبنی و گوشت، فعالیت در حوزه اقتصاد صنعت دامپروری توسط پژوهشگاه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی، طرح‌های مختلف در حوزه صنعت نفت از جمله خط تولید انبوه مته حفاری، از جمله پروژه‌های شاخص چند سال اخیر جهاد دانشگاهی در عرصه‌های مختلف علم و فناوری محسوب می‌شوند.

 اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ قرار داریم، امیدواریم حمایت از این نهاد انقلابی و تمامی سازمان‌ها و نهادهایی که با حضور نخبگان، پژوهشگران و جوانان با ایمان، متخصص و متعهد، در عرصه‌های مختلف علم و فناوری کشور فعالیت کرده و در جهت رفع نیازهای کشور و جامعه تلاش می‌کنند،توسط دولت آینده ادامه پیدا کند و در شرایط گشایش سیاسی (رفع احتمالی تحریم‌ها)، این اعتماد و باور توان داخلی و به فرمایش مقام معظم رهبری، روحیه خودباوری و «ما می‌توانیم»، به صورت مستمر در کشور جریان داشته باشد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.