"تصاویر ماهوارههای ایرانی" به کمک محیط زیست کشور میآیند/ پایش منابع آبی به کمک ماهوارهها
یکی از زمینههایی که تصاویر ماهوارهای نقش مهمی در آن ایفا میکنند، پایش و نظارت در محیط زیست است؛ تصاویر ماهوارهای با دید وسیعی که در اختیار کاربر قرار میدهند توانایی رصد مسیرهای گرد و غبار، پایش منابع آبی، رصد نرخ فرونشست و… کاربرد دارند.
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، تأثیر ماهواره ها بر بهبود کیفیت زندگی انسان بر هیچکس پوشیده نیست و ماهوارههای مختلف سنجشی، مخابراتی و… که در مدارات مختلف کره زمین هستند، در بسیاری از زمینهها کاربرد دارند از جمله این تاثیرات میتوان به حوزههای، پیشبینی آب و هوا، مشاهده منابع زمین، ارتباطات مبتنی بر ماهواره و عکسبرداریهای هوایی و … اشاره کرد.
اثبات انحراف آب هیرمند با تصاویر ماهواره خیام
یکی از زمینههایی که تصاویر ماهوارهای نقش مهمی در آن ایفا میکنند، پایش و نظارت موضوعات مرتبط با محیط زیست است. تصاویر ماهوارهای با دید وسیعی که در اختیار کاربر قرار میدهند توانایی رصد مسیرهای گرد و غبار، پایش منابع آبی، رصد نرخ فرونشست، پایش مرزها، حدنگاری و… کاربرد دارند.
در کشور ما نیز استفاده از تصاویر ماهوارهای برای حفظ محیط زیست انجام میشود که نمونه آن حضور نماینده سازمان فضایی ایران و استفاده از تصاویر ماهوارهای در ستاد ملی مقابله با گرد و غبار است.
به گفته علی صادقی نائینی؛ نماینده سازمان فضایی ایران در ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، سازمان فضایی ایران تصاویر ماهوارهای که از منابع آببند کجکی افغانستان تهیه شده بود را به رایگان در اختیار ستاد ملی قرار داده تا نمایندگان ایران در کمیساری آب هیرمند با استناد به این تصاویر بتوانند با هیئت افغانستان مذاکره کنند.
همچنین تهیه نقشههای گرد و غبار نیز به کمک این تصاویر تهیه شده است که بر اساس آن، کانونهای گرد و غبار داخلی و خارجی شناسایی و کنترل این کانونها بر اساس این تصاویر ماهوارهای دنبال میشود.
این موضوع با توجه به اختلافات آبی میان ایران و افغانستان، کمک بزرگی برای نمایندگان کشور ما محسوب میشود و میتوانند با دست پر در مذاکرات حقابه شرکت کنند.
نمونه بارز این تأثیر را میتوان در صحبتهای جبار وطن فدا؛ مدیرکل دفتر رودخانههای مرزی وزارت نیرو مشاهده کرد که گفته است: زمانی که طالبان گفتند آب نیست و کمبارشی است، ما تصاویر ماهوارهای 5 سال گذشته و جدیدترین تصاویر را به آنها نشان داده و گفتیم که بارش امسال از 2،3 سال اخیر بیشتر بوده است. در واقع با این تصاویر به آنها ثابت شد که پشت سد آب هست.
پایش گرد و غبار و منابع آبی تنها یکی از کارکردهای محیط زیست تصاویر ماهوارهای است و میتوان در سایر زمینهها نیز از این تصاویر بهره برد.
علاوه بر کشور خودمان بسیاری از کشورهای منطقه نیز با مشکلات محیط زیستی دست و پنجه نرم میکنند که تصاویر ماهوارهای ایران میتواند به پایش و مقابله با این مشکلات به کشورها کمک کند.
به عنوان مثال کشورهای عراق و سوریه نیز مانند کشور ما با مشکل گرد و غبار و مناقشات آبی با کشورهای همسایه روبهرو هستند که استفاده از تصاویر ماهوارهای در این زمینه علاوه بر در اختیار گذاشتن اطلاعات درست برای این کشورها میتواند برای کشور خودمان نیز ارزآوری خوبی داشته باشد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه