علنی/قم مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم از برگزاری 27 برنامه به مناسبت روز قم خبر داد.
ابوالقاسم مقیمی امروز در نشست رسانهای روز قم که در سالن رضوان شهرداری برگزار شد، با اشاره به برنامهریزی برای اجرای برنامههای متنوع برای روز قم اظهار کرد: روز قم یکی از جلوههای همکاری برادرانه دستگاههای قم برای معرفی شهر قم بهعنوان پایگاه و خاستگاه انقلاب اسلامی است و بهواسطه حضرت معصومه(س) تمام دستگاههایی که دست یاری به سویشان بلند کردیم با تمام توان وارد میدان شدند.
وی ادامه داد: قم تمدنی هفت هزار ساله دارد، ولی رشد و توسعه این تمدن با وجود حضرت معصومه(س) تبلور پیدا کرده و اگر وجود این حضرت نبود این شهر منشأ تحول نبود؛ تلاش برای نامگذاری روز قم با سه هدف عمده صورت گرفت.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم هدف اول را توسعه فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و اقتصادی و موضوع دوم را معرفی شهر قم، جاذبهها و زیرساختهای آن به مردم ایران و جهان دانست و افزود: دلیل سوم هجمههای سنگین به قم بهعنوان قلب تپنده انقلاب اسلامی است که ضرورت داشته به شبهات واردشده پاسخ داده شود و همچنین مباحث علمی و فرهنگی که بهسرعت در قم در حال رشد بوده به جهان منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته محصولات خوبی برای معرفی شهر قم تولید شد، ابراز کرد: تلاش شد این روز از لسان علما و هنرمندان برای مردم معرفی شود و تلاش شده برای هماهنگی بیشتر با آستانه مقدس، نامگذاری روز قم که با ایام معصومیه عجین شده پر شور انجام شود.
مقیمی به نامگذاریهای صورت گرفته در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: «سلامالله علی اهل قم» این جمله که برگرفته از روایات مختلف معصومین(س) است، در سال ۹۸ در تبلیغات روز قم استفادهشده است که با توجه به معرفی قم و مردم شهر قم در نظر اهلبیت (ع) انتخاب شد. «سلام ای دختر موسی بن جعفر(ع)» با توجه به دلیل نامگذاری روز قم و توجه به عجین شدگی روز قم با وجود مبارک کریمه اهلبیت (س) در تبلیغات هرساله این سلام ذکر میگردد.
وی یادآور شد: در سال ۹۹ نیز عبارت «بیلطف شما درد مداوا شدنی نیست» با توجه به شیوع کرونا و مشکلات پیشآمده برای مردم، شعار سال گذشته بوده و نوعی استمداد از وجود مبارک حضرت معصومه(س) برای مقابله با ویروس کرونا بود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز شعار«با آمدنت عید به قم میآید» ؛شعار مذکور با ظاهر روشنی دلالت بر سالروز ورود حضرت معصومه(س) و خوشحالی مردم از این واقعه را دارد، از طرفی با شکل استعاری دلالت بر ماهیت انتظار و مهدویت دارد و با توجه به دو نیمه شعبان در سال جاری قابل تطبیق با روح حاکم بر ظهور امام عصر(عج) است. هشتک #امتداد_یاری هم به معنای یاری تاریخی مردم قم از اهلبیت(س) بهویژه حضرت معصومه (س) بوده و دلالت امر امتداد بر یاریگیری حجت عصر (عج) دارد.
وی با اشاره به اینکه پنج کمیته در شهرداری قم برای برگزاری “روز قم” تشکیلشده است، اذعان کرد: به پیشنهاد شهردار قم برای هرروز در این هفته نامگذاریهایی صورت گرفت که سعی شده مجموعه برنامهها با این عناوین برگزار شود.
مقیمی ادامه داد: مجموعه برنامههای روز قم در سه دسته برنامههای شادیانه ازجمله برگزاری مراسم و جشنهای محلهای با عنوان جشنهای در امتداد یاری؛ تولید محصولات فرهنگی از کلیپهای شهر نور تا ۶ کتابی که برای رونمایی در این ایام تولیدشده؛ مجموعه مسابقات ورزشی در هفت عنوان که با کمک هیئتهای ورزشی انجام میشود و فعالیتهای عمومی ورزشی مانند همایش دوچرخهسواری تا رالی و تیراندازی خانوادگی تدارک دیدهشده که چگونگی برگزاری آن در اخبار روز قم اطلاعرسانی میشود.
وی از احیای مجموعه گنبد سبز و اجرای ۱۰ شب برنامه در این مکان و برگزاری بازارچه صنایعدستی به مناسبت روز قم خبر داد و افزود: برگزاری تورهای تخصصی قم گردی با موضوعات بازدید از حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران، مناطق گردشگری و تورهای صنعتی و اقتصادی، برگزاری طرح حبیب با همکاری حرم مطهر با هدف آموزش کسبه اطراف حرم و آموزش زبان عربی و انگلیسی به آنها، همایش محراب شهر با حضور مدیران محلات شهر با همکاری سپاه، پویش اذان و مسابقه گلبانگ که تا پایان سال ادامه خواهد داشت از دیگر برنامههای این ایام خواهد بود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم از نورافشانی ۱۱۰ مسجد در روز قم خبر داد و گفت: برگزاری کارگاههای مهارتآموزی به خانوادهها، اجرای آیین زنگ روز قم با حضور آیتالله سعیدی، شهردار و جمعی از مدیران استان در مدرسه استثنایی ابابصیر، هماهنگی با معاونت امور زائرین استانداری و ابلاغ برنامههای روز قم به مجموعه دستگاههای ۱۸ گانه از دیگر اقداماتی بوده که برای گرامیداشت روز قم انجامشده است.
مقیمی با تأکید بر اینکه روز قم رویداد جدیدی است و ضرورت دارد رسانهها به آن پرداخته شود، خاطرنشان کرد: شهرهایی مانند شیراز و اصفهان از چند دهه پیش روزهایی را نامگذاری کرده و این روزها جزئی از فرهنگ مردم شهر شده و حتی جشنهای خصوصی خود را در این روز برگزار میکنند، ما نیز باید در قم به این سمت برویم و دستگاههای استانی نیز به این بپردازند همانطور که این رونق امسال اتفاق افتاد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه