تدابیر بهاری
_ سبزیجات بهاری :
مصرف سبزیجات مخصوص فصل بهار را از یاد نبرید.
مصرف سبزیها و گیاهان دارویی که در فصل بهار میرویند، تاثیر بسیار زیادی در پاکسازی خون و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای این فصل دارند.
از بهترین سبزیهای فصل بهار خرفه است.
اما خواص سبزی خرفه :
گیاه خرفه یکی دیگر از سبزیهای فصل بهار است که خواص بسیار زیادی دارد.
از جمله خواص این گیاه دارویی به اثرات تصفیهکنندگی خون از فضولات و مواد زاید به ویژه مواد صفراوی زاید میتوان اشاره کرد.
خوردن این سبزی به عنوان سبزیِ خوردن در میان وعدههای غذایی، تاثیر بسیار زیادی در درمان خارشهای فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.
نوشیدن آب این سبزی نیز در کاهش عوارض و خارشهای ناشی از حساسیتهای فصلی بسیار موثر است.
_ بیماریهای شایع در فصل بهار:
با شروع فصل بهار، تغییراتی در بدن به وجود میآید که میتواند منجر به علائم و بیماریهایی شود.
شایعترین اختلالات و بیماریها در فصل بهار عبارتند از:
– ایجاد دمل و بثورات پوستی
– اسهال خونی
– خون دماغ
– آلرژی فصلی
– خارش پوست
– ورم حلق
– سردرد
– ورم مفاصل
_ آلرژی :
یکی از شایعترین شکایتها در فصل بهار آلرژی است. برای مقابله با این مشکل، چند راهکار خانگی و ساده ارائه میدهیم:
1️⃣به مدت سه روز غذای فرد، سوپ جو یا ماءالشعیر طبی باشد با یک تکه گوشت سینهمرغ و گشنیز تازه، بدون ادویه و کم نمک
2️⃣از روز چهارم حتما در وعدههای غذایی از سبزیجات پخته استفاده شود.
3️⃣به جای آب، عرق کاسنی یا شاهتره یا عرق خرفه بنوشید.
_ نوشیدنیهای مخصوص فصول گرم :
در فصل بهار و تابستان مصرف شربتها و آبمیوههای خنك توصیه میشود:
مثل آلبالو، ریواس، آبغوره، آبلیمو، توتفرنگی، زرشك، شاهتوت، تمشك، نارنج و….
این نوشیدنیها که اغلب طبع خنکی دارند بسیار مناسب روزهای گرم بوده و خاصیت جلادهندگی نیز دارند.
كسانی كه طبعهای خیلی گرمی ندارند و یا معدههایی ضعیفی دارند و میخواهند از منافع آبمیوههای سرد بهرهمند شوند میتوانند مقداری از این میوهها را با شكر و یا عسل یا نبات روی شعله قرار دهند و حرارت داده تا شربت و مربای این میوهها بدست آید…
بدین ترتیب هم خواص آنها حفظ شده و هم عارضه احتمالی آنها برای معدههای سرد و ضعیف کاهش پیدا میکند.
_ غذاهای مناسب فصل بهار :
خوردن آش آلو، آش سكنجبین، آش انار، آش دوغ (آشهای رو به خنك)، آشهای حاوی آب یا عصاره زرشك یا انار یا سماق در فصل بهار مفید است.
این آشها بهتر است بیشتر حاوی سبزیجات تازه و دارای مقدار کمی لپه و برنج باشند.
میتوان گوشتهای لطیفی مثل بال یا گردنمرغ یا مختصری از گوشت چرخکرده و قلیهشده بره در آن استفاده نمود.
در نیم ساعت آخر پخت آش، یكی از موارد گفته شده (مثلا یك فنجان آبغوره، آبانار، آبزرشك، سكنجبین ملس یا آبلیمو) را میتوان اضافه نمود. میتوان به آشها تنوع داد و هر روز یكی از این موارد را اضافه كرد.
این غذا بهویژه برای افراد چاق و تنومند با مزاج گرم و برای اكثر افراد در این فصل مفید است، ولی افراد باید سعی كنند هنگام مصرف این آش نفخ نداشته باشند، چون این آش ممكن است باعث افزایش نفخ شود. در صورتی كه معده فرد سرد است، مصرف این آش باید به بعد از رفع مشکل معده موکول شود.
گاهی به افراد چاق و تنومند توصیه میشود حدود ۲ هفته هر وعده از این آش استفاده كنند، اما به برخی افراد توصیه میشود هفتهای ۲-۳ بار از این آش استفاده نمایند.
در كل استفاده از ملینها و ایجاد اسهال نسبی در فصل بهار خوب است. این آشها هم ملین و خنك هستند.
استفاده از سبوس در بهار، بسیار مفید است.
همچنین میتوان آلو یا پودر سبوس گندم یا برنج را در یك فنجان آب ریخت و در صورت نفخ نداشتن معده، صبح ناشتا یا نیمساعت بعد از غذا از آن استفاده كرد.
استفاده از كاهو سكنجبین، میوهها و سبزیجات هم در این فصل بسیار توصیه میشود.
ثبت دیدگاه