بازدید از رصدخانه مراغه
08 تیر 1401 - 10:08
شناسه : 51216
2

بازدید از رصدخانه مراغه رصدخانه مراغه یکی از بناهای تاریخی و علمی ایران است. این مجموعه را می‌توان یک مرکز علمی بزرگ نامید که یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر مراغه است. این رصدخانه قدیمی و شگفت‌انگیز در زمان هلاکوخان و تحت نظر خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است. البته امروزه این رصدخانه مثل دوران […]

نویسنده : تحریریه چاره نیوز منبع : چاره نیوز
پ
پ

بازدید از رصدخانه مراغه

رصدخانه مراغه یکی از بناهای تاریخی و علمی ایران است. این مجموعه را می‌توان یک مرکز علمی بزرگ نامید که یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر مراغه است. این رصدخانه قدیمی و شگفت‌انگیز در زمان هلاکوخان و تحت نظر خواجه نصیرالدین طوسی ساخته شده است. البته امروزه این رصدخانه مثل دوران اوج و شکوه خود نیست و فقط بخش‌های کمی از آن باقی مانده که گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. با وجود این، حتی از روی خرابه‌های آن هم می‌توان بفهمید که این مجموعه چه سازه شگفت‌انگیزی بوده است.

تاریخچه رصدخانه مراغه:

بنای رصدخانهٔ مراغه در سه‌شنبه ۴ جمادی‌الاول ۶۵۷ قمری برابر با شب تولد زینب دختر علی بن ابی‌طالب[۳] به سفارش خواجه نصیرالدین طوسی و به فرمان هولاکو -نوهٔ چنگیزخان مغول- آغاز شد. هولاکو برای نگهداری این سازمان پژوهشی موقوفه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. کتابخانه‌ای شامل ۴۰۰ هزار جلد کتاب و ابزارهای اخترشناسی، از جمله ذات‌الربع دیواری به شعاع ۴۳۰ سانتی‌متر، حلقه‌دار (ذات‌الحلق)، حلقهٔ انقلابی، حلقهٔ اعتدالی و حلقهٔ سموت نیز فراهم شدند. در همین‌جا بود که کتاب زیج ایلخانی به‌سال ۶۷۰ هجری (۱۲۷۶ میلادی) نوشته شد.

رصدخانهٔ مراغه فقط مخصوص رصد ستارگان نبود و یک سازمان علمی گسترده بود که بیش‌تر شاخه‌های دانش درس داده می‌شد و مشهورترین دانشمندان آن عصر -از جمله قطب‌الدین شیرازی، کاشف علت اصلی تشکیل رنگین کمان- در آن‌جا جمع شده بودند. به‌علاوه چون در آن زمان ارتباط علمی چین و ایران به‌علت استیلای مغولان بر هر دو سرزمین برقرار شده‌بود، دانشمندان چینی -از جمله فردی به‌نام فائو مون‌جی- در این مرکز فعالت داشتند. همچنین فیلسوف و فرهنگ‌نامه‌نویس مسیحی -ابن‌العبری- در رصدخانهٔ مراغه به درس‌دادن کتاب‌های اصول اقلیدوس و المجسطی بطلمیوس مشغول بود.

گزارش تصویری بازدید از رصدخانه مراغه:

واحد تولید خبر چاره نیوز، در بازدیدی که از این مجموعه داشته، گزارش تصویری از فضای این مجموعه تاریخی را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان تهیه کرده است که در ادامه می توانید این تصاویر را مشاهده نمایید. همچنین اگر از علاقه‌مندان به تاریخ و البته نجوم هستید، به شما پیشنهاد می کنیم که فرصت سرزدن به رصدخانه مراغه را از دست ندهید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.