افراد مشکوک به کرونا چه کنند، کجا بروند و از که مشاوره بگیرند؟
24 مرداد 1400 - 22:00
شناسه : 17883
3

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افراد مشکوک به ابتلای به کرونا خواست ابتدا با سامانه ۱۹۱ تماس گرفته و برای مراجعه به مراکز درمانی سطح یک و سطح دو مشاوره بگیرند. شاپور بدیعی در خصوص وضعیت کنونی مشهد در پیک پنجم کرونا، اظهار کرد: افزایش مراجعات به اورژانس بیمارستان به […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افراد مشکوک به ابتلای به کرونا خواست ابتدا با سامانه ۱۹۱ تماس گرفته و برای مراجعه به مراکز درمانی سطح یک و سطح دو مشاوره بگیرند.
شاپور بدیعی در خصوص وضعیت کنونی مشهد در پیک پنجم کرونا، اظهار کرد: افزایش مراجعات به اورژانس بیمارستان به این معناست که باید تجدید نظری در سیستم درمانی شهر صورت بگیرد. مردم نیز باید نسبت به این موضوع واقف و بدانند که چطور این کار را انجام دهند.
وی با اشاره به این‌که در صورت شک به کرونا چه کنیم، کجا برویم و از کجا مشاوره بگیریم؟،ادامه داد: اگر بیمار بدحال نیست، می‌تواند با شماره ۱۹۱ تماس گرفته و مشاوره در خصوص مراجعه به کدام مرکز درمانی و انجام آزمایش کرونا را از آن‌ها دریافت کند. به دلیل افزایش مبتلایان احتمال دارد که خطوط مشغول و یا زمان وصل شدن به اپراتور طولانی شود، اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تلاش است که تعداد خطوط را افزایش دهد. 
بدیعی با طرح این سوال که اگر نتوانستیم با ۱۹۱ تماس برقرار کنیم چه کنیم؟، تصریح کرد: بیماری که بدحال نیست به اولین مرکز درمانی نزدیک به محل سکونت خود مراجعه کرده و زیر نظر پزشک قرار بگیرد. افراد علائم را جدی گرفته و به دنبال درمان خود بروند. جدی نگرفتن علائم سبب می‌شود که بیماری پیشرفت کرده و افراد مجبور به بستری در بیمارستان شوند. بستری در بیمارستان موارد دیگری مانند ابتلا به عفونت‌های بیمارستانی و مشکلات دیگر را در پی دارد. در شهر مشهد درمانگاه‌های خصوصی، عمومی و مراکز جامع سلامت وجود دارند که مردم می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند. 
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تجربه ما در موج‌های قبلی کرونا نشان داده است که ۸۰ درصد مبتلایان که به موقع به این مراکز مراجعه و روند درمان را آغاز کردند از بستری در بیمارستان بی‌نیاز می‌شوند. مردم می‌توانند با کمک سامانه ۱۹۱، نرم‌افزارهای شهری و سایت دانشگاه علوم پزشکی نزدیک‌ترین مرکز درمانی نزدیک به خود را پیدا کنند. مردم می‌توانند به درمانگاه‌های سطح یک و دو مراجعه کنند. در درمانگاه‌های سطح دو یک پزشک عمومی دوره دیده مستقر است و به‌راحتی می‌تواند به مراجعه کنندگان مشاوره و راهنمایی بدهد تا مردم نیازی به مراجعه به اوژانس بیمارستان نداشته باشند. 
وی اضافه کرد: در صورت نیاز به آزمایش، سی‌تی اسکن و یا ویزیت دکتر متخصص، مردم از درمانگاه‌های سطح یک به دو ارجاع داده می‌شوند تا دیگر مراحل درمان آنان طی شود. هرچقدر میزان مراجعات کاهش پیدا کند از میزان انتقال بیماری کویید و سایر بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌شود. درمانگاه‌ها به صورت ۲۴ ساعته آماده خدمت‌رسانی هستند.
مشروح سخنان دکتر شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این خصوص را در ویدئوی زیر مشاهده کنید:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید:
video/mp4

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.