علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: یکی از اقداماتی که دولت آقای رئیسی برای بازسازی اعتماد بین دولت و ملت می تواند انجام دهد، اجرای بدون تنازل قانون و ممانعت از تفسیرهای سلیقهای آن است. در کنار آن دولت باید سعی کند بستری مناسب برای تحقق جامعه مدنی ایجاد کند.
قاسم غفوری در گفتوگو با علنی به نقل از ایسنا با بیان اینکه بیاعتمادی یکی از بزرگترین آفتهای کشورهای در حال توسعه است، اظهار کرد: در فضای بیاعتمادی از یک سو خفقان، دلهره و وحشت و اضطراب گسترش مییابد و از سوی دیگر تملق، نفاق، دروغگویی، اتهام، بدبینی و کارشکنی و یاس و نفرت رخ میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از ضروریترین نیازهای کشور تقویت و ارتقاء اعتماد بین ملت و دولت است، افزود: رابطه بین مردم و دولت رابطهای متقابل است. مردم طبق صراحت قانون اساسی حقوقی دارند که دولت نباید آن را نادیده بگیرد و بالعکس دولت حقوقی دارد که مردم نباید آن را نادیده بگیرند. میزان مشارکت مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری کشور موید ریزش اعتماد عمومی نسبت به ادوار گذشته است.
دبیر حزب پیشروی اصلاحات در خراسان رضوی عنوان کرد: در خصوص تقویت اعتماد بین مردم و دولت، پارامترهای مختلفی نقش دارد ولی به طور کلی میتوان آن را در سه پارامتر مدنظر قرار داد. اولین این موارد احترام به حقوق مدنی است که شامل آزادی اندیشه و بیان، آزادی دین و مذهب، حق مالکیت، حق امنیت و… میشود.
غفوری ادامه داد: دومین پارامتری که که میتواند منجر به افزایش حس اعتماد بین مردم و دولت شود، احترام به حقوق سیاسی مردم است. حقوقی نظیر حق تعیین سرنوشت، حق مشارکت سیاسی، حق ایجاد احزاب سیاسی و به طور کل حق آزادیهای سیاسی که به وسیله آن مردم از طریق همین حقوق بتوانند در سرنوشت سیاسی خود وارد شده و حقوق خود را حفظ نمایند. همچنین سومین پارامتر نیز تامین حقوق اجتماعی مردم نظیر حق داشتن شغل مناسب، برخورداری از تامین اجتماعی، حق داشتن مسکن مناسب و… میباشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: با توجه به مواردی که ذکر شد، مشخص است که درحال حاضر برای رسیدن به انسجام بیشتر و همبستگی ملی باید گامهای موثرتری برداشت و اصلاحات اساسیتری را در دستور کار قرار داد.
وی بیان کرد: دولت جدید اگر بخواهد بر مشکلات و معضلاتی که اکنون گریبانگیر کشور است فائق آید، باید با سیاستهای اصولی بستر مشارکت مردمی را در تصمیمگیریها فراهم کند. در غیر اینصورت شکاف بین مردم و دولت گسترش یافته و تبعات و پیامدهای آن مانع اجرای سیاستها و برنامههای دولت خواهد شد .
غفوری خاطرنشان کرد: در جوامع مردمسالار که بستر مناسب حل و فصل دموکراتیک اختلافات وجود دارد، مشروعیت مخالفان و منتقدان و گردش سالم و پیوسته قدرت موجب دوام سیاسی میشود. یا به عبارتی دیگر، میزان موفقیت نظام در حل و فصل تضادهای درونی موجب بالا رفتن مشروعیت نظام و ایجاد اعتماد عمومی و همبستگی ملی میشود که در این زمینه هم دولت نقش اساسی و محوری دارد.
دبیر حزب پیشروی اصلاحات در خراسان رضوی گفت: یکی از اقداماتی که دولت آقای رئیسی برای بازسازی اعتماد بین دولت و ملت می تواند انجام دهد، اجرای بدون تنازل قانون و ممانعت از تفسیرهای سلیقهای آن است و در کنار آن باید سعی کند بستری مناسب برای تحقق جامعه مدنی ایجاد کند.
وی ادمه داد: همچنین اصلاح و تقویت سیستم آموزشی در راستای تربیت نسلی فعال، مشارکتجو و پویا یکی دیگر از مواردی است که در درازمدت موجب کاهش شکاف بین ملت و دولت می شود. همچنین ایجاد بستر مناسب برای گفتمان ملی بر اساس صداقت و شفافیت و تلاش در جهت اجماع و انسجام نخبگان سیاسی از جناحهای مختلف سیاسی در خصوص موضوعات مهم ملی و رویکردهای بین المللی نیز از دیگر راههای تقویت اعتماد بین دولت و ملت است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه