آقامجتبی تهرانی: تمام درهای آسمان در ماه رمضان باز می‌شود
11 فروردین 1401 - 20:00
شناسه : 48818
1

آقامجتبی تهرانی: تمام درهای آسمان در ماه رمضان باز می‌شود مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق می‌گوید: ماه رمضان، ماه دعاست. دعا؛ یعنی درخواست عبد از ربّش‏، در این ماه مقبول است و به تعبیر روایات بین عبد و ربّ دیگر هیچ حجابی در میان نیست. مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق در […]

پ
پ

آقامجتبی تهرانی: تمام درهای آسمان در ماه رمضان باز می‌شود

مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق می‌گوید: ماه رمضان، ماه دعاست. دعا؛ یعنی درخواست عبد از ربّش‏، در این ماه مقبول است و به تعبیر روایات بین عبد و ربّ دیگر هیچ حجابی در میان نیست.

مرحوم آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق در یکی از سخنرانی‌هایش به مناسبت فرارسیدن ماه رمضان می‌گوید: ماه رمضان، ماه دعاست. دعا؛ یعنی درخواست عبد از ربّش‏، در این ماه مقبول است و به تعبیر روایات بین عبد و ربّ دیگر هیچ حجابی در میان نیست؛ لذا به تعبیر ما، ماه مبارک رمضان، ماه گسستن و ماه پیوستن است؛ گسستن از غیر ربّ و پیوستن به ربّ.

علت اینکه در روایات متعدد به دعا در ماه مبارک رمضان سفارش شده، این است که دیگر حجابی در کار نیست و آنچه را که عبد بخواهد، می‏‌تواند با ربّش راز و نیاز کند و بگوید؛ بدون هی‌چ‎گونه حجابی، خواسته‌اش به ربّ او می‎‌‌رسد و حتی مقبول هم واقع می‎‌شود.

پیغمبراکرم (ص) فرمودند: «إِنَّ أَبْوَابَ السَّمَاءِ تُفَتَّحُ فِی أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ لَا تُغْلَقُ إِلَى آخِرِ لَیْلَةٍ مِنْه» (۱) تمام در‎های آسمان «اشاره به جهت عِلوی است؛ یعنی آن عالم برتر از عالم ماده» در اوّلین شب ماه رمضان، باز می‌‎شوند؛ و این درها تا آخرین شب ماه مبارک رمضان بسته نمی‌‎شوند.

امام‌علی (ع) فرمودند: «أَلَا وَ أَبْوَابُ السَّمَاءِ مُفَتَّحَةٌ مِنْ أَوَّلِ لَیْلَةٍ مِنْهُ»؛ آگاه باشید! تمام درهای آسمان از اوّلین شب ماه مبارک رمضان باز است. «أَلَا وَ الدُّعَاءُ فِیهِ مَقْبُول» (۲)آگاه باشید! دعا در این ماه مبارک، پذیرفته شده است.

در روایت داریم که پیغمبراکرم (ص) در خطبه‌‎ای فرمودند: «دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَى ضِیَافَةِ اللَّه». شما در ماه رمضان به مهمانی خدا دعوت شده‏‌اید. به همین دلیل اهل معرفت می‌‎گویند که ماه رمضان «دارضیافت‌‏الله» است. ماه رمضان، خانه مهمانی خدا است.

۱ـ بحارالأنوار، ج ۹۳، ص ۳۴۴ ـ مستدرک‏‌الوسائل، ج ۷، ص ۴۲۲
۲ـ وسائل‌‏الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۱۳ ـ بحارالأنوار، ج ۹۳، ص ۳۵۶

 

منبع:فارس

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.